woensdag 22 januari 2014

Nike Run Keeper-app



Vermoedelijk is deze app al bekend bij veel hardlopers, maar voor diegene die hem niet kennen, wil ik Run Keeper introduceren. 
Als je in het bezit bent van een smartphone kan je gratis hiermee gaan trainen. Een hele handige app hiervoor, is de Run Keeper, van Nike. Deze app is zeker een aanrader voor als je bijvoorbeeld net begint met lopen en nog niet veel geld eraan wilt besteden..
Toen ik startte met rennen, gebruikte ik deze app om mijn resultaten bij te houden. Ondertussen heb ik nu een sportwatch (ook van Nike) waarmee ik train. Over de sportwatch zal ik binnenkort ook een review schrijven.

" Run Keeper"  is gratis verkrijgbaar voor zowel Appel, als toestellen met Android. Tijdens het rennen hoef je niet je internet aan te hebben. Wel is een werkende gps op je telefoon belangrijk. 

Mogelijkheden
Run Keeper heeft diverse mogelijkheden. Je maakt een persoonlijke account aan voor het bijhouden van je resultaten. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel je in totaal gerend hebt, je snelste 1-5-10 kilometer en je langste run. 
Per maand kan je in een mooi grafiekje precies zien hoeveel je gerend hebt. Bij iedere run zie je de snelheid per kilometer terug en kan je de route bekijken die je gedaan hebt. 

Totale run-info


Op de app kan je muziek zetten (vanuit je eigen telefoon) en zelfs " powersongs" selecteren. Als je een langere afstand loopt dan je vorige keer, krijg je de powersong te horen. 
Verder kun je vrienden toevoegen op Run Keeper. Bij het "Appel" systeem kan je ook challenges naar je vrienden sturen. Je kunt bijvoorbeeld een challenge maken om 10 km in een week te rennen. Bij Android gaat dit helaas niet.
Ook kun je de highscores van je vrienden bekijken en zien hoeveel km's zij deze week en maand gemaakt hebben. 
Je eigen run kan je delen op Facebook. 
Je snelheid per km en een grafiekje van de runs per maand


Het scherm gedurende de run
Starten met een run 
Aan de rechterkant van het beginscherm staat "Run". Als je hierop drukt kom je bij een volgend scherm waarbij je kunt invullen of je een basic /distance/time of speed run gaat houden. Verder kun je, je muzieklijst selecteren. 
Tijdens het hardlopen zie je in het groot hoeveel km je erop hebt zitten. Aan de zijkanten zie je de snelheid van 1 km/min en aan de andere kant de totale tijd dat je bezig bent. Ondertussen krijg je per kilometer te horen op hoeveel kilometer je zit en wat je gemiddelde tijd is.
Na het rennen kan je de run afsluiten en zie je de route die je gedaan hebt, en kan je selecteren op welke ondergrond je liep en hoe je jezelf na afloopt voelde. Bij het schuin houden van de telefoon zie je de afstand per kilometer. Ook zie je hoeveel kcal je verbrand hebt. 




Voordelen:
- Je kunt je vorderingen en resultaten goed bijhouden
- Het gratis gebruik van de app
- Je kunt muziek erop zetten, waardoor je geen extra mp3 speler mee hoeft te nemen tijdens je run
- Je hoeft alleen je telefoon mee te nemen op de run
- Je kunt dit gebruiken zonder directe internetverbinding (alleen om de app te installeren heb je internet nodig en om je gegevens te synchroniseren met nike+ ) 
- Je vrienden uitnodigen, hun highscores zien en ze uitnodigen voor challenges




Nadelen:
- Je moet een smartphone hebben met werkende gps 
- De teller stopt niet vanzelf als jij stopt. Bij een stoplicht moet je dus het systeem op pauze zetten, anders wordt je gemiddelde tijd langzamer door het wachten
- Het kost veel batterij door het constante gebruik van de gps. Ik kan met mijn verouderde I-phone bijvoorbeeld niet veel verder dan 20 km rennen, anders valt de batterij uit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten